🛠️ Just nu pågår en större helrenovering här. Om du hittar något som inte fungerar som det ska får du gärna höra av dig!

Skip to main content
profile pic
Anders Thoresson

Jobba hemifrån-tips: Bär hem lite extra utrustning från kontoret

| | Lästid: 1 minuter (1114 tecken)

Ett tangentbord och några pennor.

Med en bärbar dator och internetuppkoppling går det att jobba varifrån som helst. Men om ”varifrån som helst” är hemma, och under lite längre tid, kan det finnas anledning att tömma kontoret på lite mer utrustning än datorn.

Arbetsplatsergonomi är viktigt. För att orka med en hel arbetsdag och för att slippa problem med rygg, spänningshuvudvärk och så vidare.

På arbetsplatsen innebär det här ofta ett externt tangentbord, en extern skärm och en mus eller pekplatta. Ett höj- och sänkbart skrivbord, en bra stol. Och annat, beroende på arbetsuppgifter.

Om man under normala förutsättningar ska jobba en dag hemma, då räcker det gott med att ta med datorn. Men om situationen är som nu, där hemmajobbande är det som gäller, kanske i veckor, då är det en bra idé att ta med lite mer utrustning hem från jobbet.

Tangentbord och mus är enkelt. Kanske går till och med skärmen att plocka med, om det finns plats att ställa den på hemma. Ett annat alternativ är att köpa ett stativ att placera den bärbara datorn på, så att den kommer upp en bit från köksbordet. Det kan göra det möjligt att få till en bättre vinkel mellan ögon och skärm.

Kort sagt, titta dig omkring på din arbetsplats på jobbet och fundera på vad du kan ha nytta av hemma. Och ta med det.

Det här är ett blogginlägg i en serie med jobba hemifrån-tips som jag skriver under corona-våren.